Jemy jabłka!

 

Jabłko to bez wątpienia najbardziej popularny owoce. Cenimy jabłko za smak, łatwość jedzenia w każdych warunkach oraz uniwersalność, ponieważ pozwala na przygotowanie wielu różnych dań na słodko i słono. Każdy z nas wie, że jedzenie jabłek jest zdrowe, ale czy wiemy, co tak naprawdę znajduje się wewnątrz okrągłego owocu o czerwonej skórce?

Każde jabłko to bogactwo przeciwutleniaczy oraz praktycznie wszystkie występujące naturalnie witaminy. Po jabłko warto sięgnąć jednak głównie ze względu na pektyny i błonnik. Najwięcej tych cennych składników znajduje się w skórce jabłek i tuż pod nią. Pektyny oraz błonnik z jabłek są ważne dla zdrowia jelit i pomagają pozbywać się z organizmu toksyn i metali ciężkich.

Dlatego jedzmy jabłka jak najczęściej!

M.Nowicka-Prusakiewicz

This website is protected by RSFirewall!, the firewall solution for Joomla!